Algemeen

Harm Luppenspark in Finsterwolde officieel geopend

- advertentie -

Finsterwolde – Afgelopen zaterdag vierden bewoners en alle betrokken organisaties de officiële opening van het Harm Luppenspark in Finsterwolde. Afgelopen jaar hebben bewoners en andere partijen hard gewerkt aan de realisatie van een mooi en functioneel park in de Verzetsbuurt in Finsterwolde.

- advertentie -

Herinrichting
Op de plek van het Harm Luppenspark stonden vroeger woningen, maar na de sloop van de huizen kwam het terrein braak te liggen. In 2015 hebben buurtbewoners een plan gemaakt voor herinrichting van deze grond. Ze werden daarbij ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Landschapsbeheer Groningen heeft vervolgens het ontwerp uitgewerkt en ingediend bij Leader en andere partijen voor het verkrijgen van subsidie voor de realisatie van het park. Toen dat rond was, gingen de bewoners voortvarend aan de slag.

Lees ook: 10 maart: Officiële opening Harm Luppenspark

Naamgeving park
Tijdens de opening werd een herdenkingsbord onthuld over de naamgever van het park, Harm Luppens.

Het park is onderdeel van de ‘Verzetsbuurt’ waarin alle straten zijn vernoemd naar in de oorlog opgepakte en omgekomen communisten/verzetsmensen. Naar Harm Luppens is destijds als enige geen straat vernoemd, omdat zijn ouders en weduwe dat emotioneel niet aankonden. De afgelopen tijd is er uitvoerig overleg geweest met familie van Harm Luppens en zij stellen de naamgeving van het park zeer op prijs.

Buurtbewoners hebben het initiatief genomen om het braakliggend terrein om te vormen tot een buurtpark. De realisatie heeft nu al bijgedragen aan de verbetering van de leefbaarheid en de sociale verbinding tussen bewoners. Het park is geschikt voor jong en oud en verbindt de buurt en het landschap en versterkt de toeristische infrastructuur.

Foto’s: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button