AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Longpunt: tips en trucs voor het dagelijks leven

- advertentie -

Veendam/Regio – Donderdag 15 maart gaat het bij Longpunt Oost Groningen over: ‘Tips en trucs voor het dagelijks leven, accepteren van je ziekte, omgaan met verlies’. Wat betekent dat voor jou als patiënt of voor je partner? Wat is voor jou kwaliteit van leven, hoe kom je in je kracht en wat heb je daar voor nodig? Anneke Hoekstra, Maatschappelijk Werker van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gastspreker deze middag.

- advertentie -

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom! Locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 Veendam om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl Zie ook www.groningen.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button