AlgemeenKort nieuwsSport

Zoë Klunder worstelt zich naar ‘Goud en Zilver’ op de Dutch Open Kampioenschappen

- advertentie -

Dalfsen – Afgelopen zaterdag op de Internationale Dutch Open Sambo Championship sambo worstelen in Dalfsen waren er ongeveer 20 landen vertegenwoordigd en kwamen de atleten vanuit alle hoeken van de wereld zoals; Amerika, Canada, Afrika, West – en Oost Europa en waar de sport van origine ontstaan is Rusland.

- advertentie -

Zoë, zelf 16 jaar, debuteert dit jaar in de leeftijdscategorie youth tot 19 jaar en kreeg van de bond groen licht om ook mee te doen in de seniors. Ongelukkig waren deze beide poules op hetzelfde tijdstip ingedeeld en moest Zoë veel partijen achter elkaar draaien. In haar eigen poule kwam ze een Duitse, Europese en Wereldkampioen MMA, Muay Thai, K1 Grappling en Jiu Jitsu tegen die Zoë met harde cijfers van 8-0 en 7-0 in twee partijen versloeg.

Met vele gevarieerde worstel – en werptechnieken won Zoë in haar eigen poule het goud en moest tegelijkertijd omschakelen naar de categorie seniors met samboka’s uit de USA, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland. In deze poule knokte Zoë zich tot in de finale waar ze helaas met een beenklem haar meerdere moest erkennen en het zilver kon omhangen. Dit toernooi met prachtig resultaat is een mooie opsteker voor haar debuut in het free style worstelen op het Eastern Wrestling Tournament eind maart in Utrecht en de aankomende Europese Kampioenschappen sambo worstelen eind april in Praag – Tsjechië.

Foto: Familie Klunder

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button