AlgemeenPolitiek

Leerlingen Dollard College gaan ‘stemmen’

- advertentie -

Winschoten – Zo’n 200 bovenbouw-leerlingen HAVO en VWO van het Dollard College van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan in Winschoten maken kennis met de (lokale) politiek en de verkiezingen.

- advertentie -

‘We willen de politieke betrokkenheid bij onze leerlingen vergroten. Zij gaan immers een groot deel uitmaken van de gemeente Oldambt!’ Aldus het Dollard College.

Het project ‘Dollard College gaat stemmen’ omvat de volgende activiteiten:

-De leerlingen zetten in groepjes zelf een lokale partij op. Ze maken een partijposter, partijprogramma, partijnaam, slogan, fractievoorzitter, etc.

– Gastlessen worden gegeven door een aantal lokale politici van onder meer Burgerbelangen Oldambt, Gemeentenbelangen Oldambt, CU, PvdA en VVD.

– Woensdag 14 en donderdag 15 maart gaan de leerlingen stemmen. Lokaal B206 (Hommesplein) wordt hiervoor speciaal ingericht, voorzien van stemhokjes, posters en uitleg. Daarnaast ontvangen de leerlingen een stempas  en een kandidatenlijst van de gemeente Oldambt om het geheel compleet te maken.

– Op donderdag 15 maart zijn 20 leerlingen en 4 docenten uitgenodigd voor een etentje in de Harbour Jazz Club in Winschoten samen met de burgemeester, griffier en andere politici van gemeente Oldambt. Deze culinaire aangelegenheid is een start naar een intensieve en duurzame samenwerking tussen gemeente en het onderwijs.

Het Dollard College is aangemeld bij de Landelijke Scholierenverkiezingen. Vorig jaar deden hier 130.000 leerlingen aan mee.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button