AlgemeenIncidenten

Eigenaar Lamico houdt rekening met brandstichting

- advertentie -

Winschoten – Een zeer grote brand vannacht in Winschoten. Lijmhoutproducent Lamico houdt er rekening mee dat er brandstichting in het spel is.

- advertentie -

‘Het is heel moeilijk om in te schatten hoe groot de schade is, ook omdat de brandweer nog druk bezig is met blussen en ervoor te zorgen dat de brand niet overslaat.’ Dat zegt Jürgen Tjabben, directeur van Lamico tegenover RtvNoord. ‘Het brandt nog steeds. We verwachten, net als de brandweer, dat het nog enige tijd gaat duren voordat de bult hout is uitgebrand.’

Brandstichting
‘De brand is buiten op het terrein begonnen, waar in principe geen machines of elektrische apparaten staan. Iedereen mag zijn conclusies daaruit trekken.’ 

Op de vraag of de oorzaak broei of brandstichting kan zijn, zegt :’Dat moet verder onderzocht worden. Het is nu te vroeg om dat te zeggen. Maar we houden wel rekening met brandstichting. Broei is erg onwaarschijnlijk’, besluit Tjabben.

Plaats delict
De politie heeft het terrein aangemerkt als plaats delict. Dit betekend dat het terrein van het bedrijf is afgesloten. ‘Dit doen wij op eventuele sporen veilig te stellen’ Aldus de politie.

Onderzoek
Volgens de politie begint het onderzoek zondag of maandag. Dit aangezien de brandweer nog bezig is met blussen.

- advertentie -

Lees meer:
– Zeer grote brand bij Lamico Winschoten (video)
– Wegafsluitingen wegens zeer grote brand
– Brandweerpeloton ingezet voor zeer grote brand Winschoten

- advertentie - 

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

 

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button