Algemeen

Wethouder Boon: ‘Succesvol eerste jaar voor welzijn op recept’

- advertentie -

Winschoten –  In het eerste jaar van ‘welzijn op recept’ hebben 88 inwoners in Winschoten en Bad Nieuwerschans gebruik gemaakt van dit nieuwe concept.

- advertentie -

Patiënten bij gezondheidscentrum Arts en Zorg aan de Nassaustraat/Oldambtplein kunnen gebruik maken van ‘welzijn op recept’. Zij worden door de huisarts doorverwezen naar Marga Hamming, sociaal werker in hetzelfde pand. Samen met de patiënt zoekt zij uit wat de problemen zijn en hoe die kunnen worden opgelost.

Tessa Kornalijnslijper, huisarts gezondheidscentrum Arts en Zorg: ‘Problemen met een niet lichamelijke achtergrond, zoals financiële en sociale problemen, zijn voor een huisarts niet altijd goed te verhelpen of begeleiden. Wij realiseren ons wel dat deze problemen soms het gevolg zijn van fysieke beperkingen. De sociaal werker van ‘welzijn op recept’ kan ervoor zorgen dat deze patiënten worden ondersteund. Door de korte lijnen en prettige samenwerking kan er tussen de huisarts en de sociaal werker goed overleg plaatsvinden, welzijn op recept wordt door de huisartsen als zeer prettig
ervaren.’

Marga Hamming, sociaal werker van ‘welzijn op recept’: ‘Mensen die gebruik maken van ‘welzijn op recept’ hebben onder andere te maken met eenzaamheid, depressie, verslaving en financiële problemen. Soms kan het voldoende zijn als iemand je helpt je eigen netwerk te versterken, contacten met vrienden aan te halen. Soms kun je mensen wijzen op activiteiten die voor hen georganiseerd worden of begeleiden naar vrijwilligersfuncties. Door de samenwerking met huisartsen en praktijkondersteuners kunnen wij de patiënten net iets meer bieden. Daar wordt optimaal gebruik van gemaakt.’

Sociaal Werk Oldambt en Arts en Zorg maken dit project samen met gemeente Oldambt mogelijk. Zij vinden het belangrijk dat mensen blijven mee doen. Wethouder Bard Boon: ‘Het is een positieve ontwikkeling dat wij huisartsen op deze manier kunnen ontlasten. Op volle kracht moeten wij gezamenlijk doorgaan met ‘welzijn op recept’, zodat wij de juiste hulp aan de patiënt kunnen verlenen. De komende maanden gaan wij kijken of ‘welzijn op recept’ verder uitgerold kan worden in andere kernen binnen gemeente Oldambt.’

Foto: Arts en Zorg

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button