AlgemeenIncidentenRegionaal nieuws

Brandweer Winschoten helpt bij reddingsactie brand woonzorgcentrum

- advertentie -

Oude Pekela – In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03:40 uur is er een brand uitgebroken in een flatwoning aan de IJsbaanlaan in Oude Pekela.

- advertentie -

Lees ook: Uitslaande brand woonzorgcentrum; bewoners geëvacueerd

Aangezien het onbekend was of er nog personen in het pand aanwezig waren werd er vrijwel direct middel brand gegeven waardoor de brandweer van Oude Pekela, Nieuwe Pekela en de hoogwerker van Winschoten ter plaatse zijn gekomen.

Reddingsactie
Bewoners van het complex werden door de brandweer via de balkons geëvacueerd. Zij werden allemaal in de buurt opgevangen. Uiteindelijk moesten er zes appartementen worden ontruimd.

GRIP 1
Vanwege de impact van dit incident, aangezien er veel minder zelfredzame personen die moesten worden opgevangen, was er GRIP 1 afgekondigd. Dit wordt gedaan om een goede afstemming tussen de hulpdiensten te creëren

Slachtoffer
In het begin stadium was het onduidelijk of er nog personen in de woning aanwezig waren op het moment van de brand. De bewoonster van het appartement waar de brand heeft gewoed werd later gevonden, ze is niet gewond geraakt. De ambulancedienst heeft een aantal andere bewoners nagekeken vanwege klachten door de rook.

Foto’s: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button