AlgemeenKort nieuwsSport

375 Deelnemers strijden op de G.V. BATO districtsfinale

- advertentie -

Scheemda – In de Eextahal in Scheemda werden zaterdag 17 maart en zondag 18 maart de Districtfinale ACRO-gymnastiek gehouden voor de C, D en E-niveau. Met bijna 375 deelnemers uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe was het een zeer druk bezochte wedstrijd. Namens de organiserende vereniging SV Dynamica Nieuwe Pekela en GV Bato Winschoten kwamen elf teams in actie.

- advertentie -

In de C-lijn kwam het trio Daniek Jonker, Elien Kluiter en Paulien Rosema van SV Dynamica in actie. De drie dames lieten twee zeer goed uitgevoerde oefeningen zien. Alle acrobatische elementen en salto’s werden keurig uitgevoerd en de jury beoordeelde hun beide oefeningen met hoge cijfers. Met een totaal van 48.920 punten lieten ze de andere 22 teams achter zich en werden zeer verdienstelijk Districtkampioen. Het trio bestaande uit Julie Hendriks, Magret Huisman en Floor van Dongen van het Turninstituut behaalde in dit sterk deelnemersveld een vierde plaats. Beide teams zijn met deze notering ruim geplaatst voor de landelijke halve finale.

Zaterdag kwamen Sofie Hilverts, Laura Horrel en Myrthe Hilverts van GV Bato bij de E junioren in actie. De meiden konden de afgelopen weken weinig trainen vanwege een operatie van Sofie. Maar desondanks kwam hun oefening goed uit de verf en behaalden ze een mooie score van 22.023 punten. Ze behaalden een 5e plaats en daarmee een ticket voor de landelijke halve finale. Kira Frederiks, Joyce Lingbeek en Monique Aardse van het Turninstituut draaiden bij de Trio D een goede oefening en werden beloond met een bronzen medaille!

Ook zij mogen nu deelnemen aan de landelijke wedstrijden en gaan strijden om een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ook de andere regionale teams straalden op de vloer en behaalden mooie scores. Enkele van deze teams staan nog reserve en maken ook nog kans om deel te nemen aan de landelijke wedstrijden.

De organisatie verliep mede dankzij de samenwerking van de vele vrijwilligers van beide organiserende verenigingen zeer uitstekend en mede daarom werd het een geslaagd wedstrijdweekend in Scheemda !

Foto’s: BATO 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button