AlgemeenCultuur

Ubbo Emmius Winschoten krijgt vignet Gezonde School

- advertentie -

Winschoten – Ubbo Emmius Winschoten heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en docenten erg belangrijk vindt.

- advertentie -

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties en minder schooluitval. Zo zorgt Ubbo Emmius er voor dat er veel aandacht wordt besteed aan gezonde voeding, een gezonde leefstijl en een gezonde schoolomgeving. Bewustwording bij leerlingen en personeel voor een gezonde keuze staan hierbij voorop.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het thema Voeding. Het Ubbo Emmius heeft een Gezonde kantine waar dagelijks samen met leerlingen gezonde broodjes, verse soep, toetjes en verse bakjes fruit worden bereid. Leerlingen kunnen heerlijk koel water drinken uit de watertap, die zichtbaar in de kantine aanwezig is. Binnen de lessen is er veel aandacht voor het thema voeding. Verder streven we zoveel mogelijk naar gezonde traktaties tijdens bijeenkomsten e.d.

Directeur Jaap Bakker is trots om een Gezonde School te zijn. Het maakt het helemaal bijzonder om als eerste school zich Gezonde School te mogen noemen van het Noorden, met het thema Voeding. “Vanaf donderdag hangt in de hal bij de entree van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen bij binnenkomst zien dat onze school een gezonde school is!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button