AlgemeenCultuur

‘Locloods’1877’ en ‘De Graanrepubliek’ de nieuwe namen voor oude remise Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Om naar de totale opening te werken gaat de Oude Remise in Bad Nieuweschans op tweede Paasdag, maandag 2 april, open voor het publiek (van 14:00 tot 17:00 uur). Dit valt gelijktijdig met de eerste markt, waarbij ook bijna alle verenigingen uit het dorp zich zullen presenteren.

- advertentie -

Met name in het horecadeel van de oude locomotievenloods wordt men geïnformeerd over de bedrijven die zich in dit historische pand gaan vestigen. Een definitieve opening staat in juni of juli gepland. Tweede Paasdag krijgen bezoekers al een goede indruk wat er allemaal in dit historische en markante pand gaat plaatsvinden. Zo zal men moeten wennen aan twee nieuwe namen, namelijk ‘Locloods1877’ voor het horecadeel c.q. Grand Café en ‘De Graanrepubliek’ als overkoepelende naam.

De Oude Remise zal in die zin niet langer gebruikt worden, al zal het in de volksmond nog lang zo genoemd worden. De locomotievenloods was de eerste bestemming en daarom is voor de nieuwe naam gekozen en De Graanrepubliek is de naam van de coöperatie en onder deze vlag gaan ondernemers zich in Bad Nieuweschans vestigen. De ‘Locloods 1877’ (horeca) heeft een directie die bestaat uit Margriet Nieuwenhuis van ‘Gasterij Natuurlijk Smeerling’ uit Onstwedde en coördinator Peter Brul. Om kennis te maken met ‘De Graanrepubliek’ zijn de meeste ondernemers maandag 2 april aanwezig om te vertellen wat er allemaal gaat plaatsvinden.

En aangezien het allemaal om graanproducten uit de directe omgeving gaat is er ook een proeverij. Men kan kennismaken met de biologische bakker Wiebrand, Hooghoudt distilleerderij, Gert Noordhof de Akkerbouwer uit Bellingwolde, Freek Ruis van de bierbrouwerij en mouterij. Verder kan men kennismaken met de pastamaker en nog veel meer.

Het bestuur van de coöperatie zal de bezoekers rondleiden en dat kan bijvoorbeeld via de hoge brug die door het hele pand loopt. Zo krijgt men een beeld hoe indrukwekkend dit bijzondere gebouw is gebouwd en nu opnieuw ingericht wordt.

Vanaf 2 april is ‘Locloods1877’ elke zondagmiddag geopend van 14:00 tot 17:00 uur.

(foto: Margriet Nieuwenhuis van ‘Locloods 1877’ in Bad Nieuweschans)
Bron: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button