AlgemeenKort nieuws

Lopen voor Lyme in actie met kledingzaak Dooley

- advertentie -

Winschoten – Petra de Haas werd jaren geleden slachtoffer van de tekenbeet. Van haaruitval tot verlammingsverschijnselen, het kwam allemaal op haar pad. Na haar tekenbeet verscheen er een kring rond de beet. Er volgde een antibiotica kuur van een week. Bij de meeste mensen is dat voldoende maar helaas is er ook een grote groep die klachten blijft houden. De meest uitleenlopende klachten komen voor. Om meer aandacht voor de ziekte te krijgen zet Petra zich in voor Lopen voor Lyme.

- advertentie -

Lopen voor Lyme is een wandel en hardloopevent voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor de patiënten waar ze voor lopen. Er is tijdens de eerste editie, april 2016, € 527.463 opgehaald. De tweede editie van Lopen voor Lyme vindt plaatst op 14 april 2018 rondom het Henschotermeer in Woudenberg. Het doel van Lopen voor Lyme is het ophalen van gelden voor behandelingen, medicijnen en onderzoeken binnen te halen. Al het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar de patiënt.

Petra heeft zich als doel gesteld €5000,00 binnen te halen. Inmiddels zit ze op 60% van het bedrag en heeft ze 14 lopers verzameld die haar ondersteunen.

Zaterdag 31 maart is ze aanwezig in de Torenstraat. U kunt haar dan nog helpen de rest van het bedrag binnen te halen. Diverse winkeliers uit het Oldambt steunen Petra in haar strijd. Zo heeft Dooley een speciale koopavond op woensdag 4 april. Voor elk verkocht kledingstuk gaat er dan 20% naar Lopen voor Lyme.

Wilt u meer weten over Petra en Lopen voor Lyme dan kunt u kijken op http://www.lopenvoorlyme.nl/team/het-haasje

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button