AlgemeenOp stap

Goede vrijdag met braderie, vertier en Duitse dag

- advertentie -

Winschoten – Komende vrijdag is het weer zo ver. Dan staat de eerste van de drie Winschoter Duitse dagen op het programma. Deze dagen komen de Duitse bezoekers jaarlijks massaal naar Winschoten om hun vrije feestdag te vieren en staan uiteraard dan ook de verkeersregelaars weer paraat om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden.

- advertentie -

Wat zijn Duitse dagen?
Op deze dagen zijn de mensen in Duitsland vrij, welke we daarom keer op keer in hartje Winschoten kunnen verwachten. Dit is een feestdag voor de Duitsers welke drie keer per jaar word gevierd op de data:
30 maart  – Goede Vrijdag
1 mei – Dag van de arbeid
3 oktober – Dag van de Duitse eenheid

De Winschoter Duitse dagen zijn ondertussen een begrip geworden en word er ook wel gesproken van een Duitse invasie.

Braderie
Vrijdag 30 maart biedt onder andere een braderie met 50 aangemelde standhouders en daarbij komend een rommelmarkt. Met Pasen in aantocht zullen ook de twee paashazen Speiky & Shadow aanwezig zijn. Ook wel bekend van het Winschoter Paas Event 2e Paasdag aan de Havenkade, Renselkade. Ook muziek zal niet ontbreken, maar staat deze dag vooral in teken van Piraten, veel Piraten! Zoals Schmink Piraten, Sluwe Piraten, Muziek Piraten, Gein Piraten, Piraten op stelten en nog veel meer Piraten.

De Duitse dagen in Winschoten trekken niet alleen vele Duitsers maar ook zeker vele bezoekers uit Nederland en is iedereen van harte welkom op goede vrijdag, 30 maart in Winschoten. Houdt er rekening mee dat de winkels op deze dag om 18.00 uur sluiten.

Aanmelden voor de braderie niet meer mogelijk. Wie op de rommelmarkt wil staan kan zich inschrijven op www.zweep-events.nl.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button