AlgemeenSport

Derby strijd tussen WVV en S.C Scheemda

- advertentie -

Winschoten – Na een week van filmpjes en teksten op de sociale media en overige ludieke acties stond de echte derby van het Oldambt afgelopen zaterdag op het programma. Koploper Scheemda 3 kwam de Molenstad bezoeken met een volledige selectie. WVV 3 miste in dit belangrijke duel een aantal vaste waarden, maar wist door goed inkopen een aantal toppers te contracteren voor dit duel. Thomas van der Ploeg mocht het doel verdedigen van roodzwart en voorin moest Daniël Drent, de broer van!, zorgen voor het aanvallende gevaar.

- advertentie -

De wedstrijd was er echter ook één van het weerzien van oude bekenden. Meerdere oud-WVV-ers namen de moeite om deze beladen wedstrijd met eigen ogen te aanschouwen. Ook moeders met kinderen werden veelvuldig gesignaleerd op het sportcomplex.

WVV zaterdag 3 heeft de wedstrijd tegen buurman Scheemda 3 echter niet in winst weten om te zetten. De ploeg van speler/manager Mark Plinsinga was over vijfenveertig minuten gezien de betere ploeg maar wist zich niet te belonen. Het tweede bedrijf was voor de gasten. Een gelijkspel was daarom een terechte uitslag deze grandioze middag aan de Stikkerlaan.

Op een goed gevuld sportpark was de opkomst spectaculair. Voor de wedstrijd werd het Gronings volkslied door oud- FC Groningen speler Henk de Haan ingezet op zijn trompet en de selecties lieten hun vocaal talent. Beide teams lieten daarna met een respectvolle minuut stilte zien dat oud leider Luppo Bruins met een mooie herinnering werd herdacht. Het vuurwerk dat daarop volgde zorgde voor een ambiance die mocht er wezen.

(Lees verder onder de foto)

In de eerste helft liet WVV zien dat het niet onder de indruk was van de koppositie van de Scheemters. Met lef en goed voetbal drukte het de geelgroenen achteruit en creëerde het de beste kansen. Tom Markslag zag een fantastisch schot gekeerd. Daniël Drent faalde oog in oog met de doelman en een open kopkans werd over het doel gekopt door Eddy Silius. WVV verzilverde in de eerste helft één kans en kwam wel op een 1-0 voorsprong. Johnnie de Ruiter zag een goede actie eindigen met een fraaie treffer. De reeds eerder genoemde kansen zorgden ervoor dat de score niet werd uitgebreid, maar liet de gasten in leven. Scheemda kreeg één kans in de eerste helft en meteen was het raak. Grensrechter Pheiffer vlagde wel, maar een uitstekend fluitende Jos Frey zag zelf dat van buitenspel geen sprake was en keurde de goal terecht goed. Met deze stand vertrokken beide teams richting de kleedkamer.

Na de informatie, het bakje donkere thee en de wissels werd een zware tweede helft verwacht. En die kwam er! Scheemda, dat met een sterke bank alle troeven binnen de lijnen bracht, zette alle zeilen bij om de winst te forceren. Echter de Winschoters kwamen op een 2-1 voorsprong. Aankoop Daniël Drent deed waarvoor hij gehaald werd. Uiterst beheerst schoot hij laag in de hoek en liet het thuispubliek juichen. Erg lang konden de Winschoters niet genieten van de voorsprong. Met een minuut of tien op de klok was het Scheemda dat middels een fraaie actie en goed ingeschoten bal toch weer langszij kwam. Daarna was het billenknijpen voor roodzwart. Scheemda wilde de driepunter, maar WVV bleef knokken. Nadat scheidsrechter Frey blies voor het einde van de match waren beide teams er over eens dat de puntendeling terecht was.

Foto’s & tekst: Bert Koning (ingezonden)

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button