AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt bespaart energie

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt heeft de afgelopen jaren flink bespaard op de energiekosten. Dit komt door het vervangen van de openbare verlichting door ledverlichting en het toepassen van energiebesparende maatregelen aan gemeentelijke gebouwen.

- advertentie -

Besparing door ledverlichting
Ten opzichte van 2010 is er in 2017 ongeveer 25 procent aan energie bespaard door het vervangen van de openbare verlichting door ledverlichting. Nog niet alle openbare verlichting in de gemeente is vervangen. Dit betekent dat we in de toekomst nog meer gaan besparen.

Lees ook: Opnieuw ruim 2.000 led lichtbronnen voor Openbare Verlichting Oldambt

Energiebesparende maatregelen gemeentelijke gebouwen
De gemeente had als doel om 140.000 euro aan energiekosten te besparen in 2017. Dit doel is met een besparing van 155.000 euro ruimschoots behaald. Dit komt mede door de mildere winter in 2017.

Investering van een miljoen terugverdienen
De gemeente heeft in de afgelopen jaren een miljoen geïnvesteerd om energiebesparende maatregelen te treffen. De belangrijkste maatregelen die de gemeente heeft getroffen, zijn het plaatsen van zonnepanelen op veertien gebouwen, het verbeteren van de isolatie bij enkele gebouwen, een warmtepomp bij MFC De Hardenberg en een nieuw klimaatsysteem bij zwembad De Watertoren. Daarnaast is er een interne campagne gestart om de medewerkers en gebruikers van gemeentelijke gebouwen zuiniger met energie om te laten gaan. Het doel is om deze investering in 2023 terugverdiend te hebben.

Foto: Harro Bannink (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button