Algemeen

RTL Nieuws: ‘Oldambtplein wordt door veel gebruikers als onveilig ervaren’

- advertentie -

Winschoten – RTL Nieuws kwam vandaag met een onderzoek naar buiten omtrent rotondes. ‘Rotondes veroorzaken onnodig veel ongelukken’ Aldus RTL Nieuws.

- advertentie -

Nederland telt steeds meer rotondes. Ze verschijnen in alle soorten en maten met elk eigen verkeersregels. En dat zorgt niet alleen voor onverwachte en onoverzichtelijke situaties, maar leidt ook tot onnodig veel ongevallen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De onderzoeksredactie bekeek daarvoor honderden rotondes in het land.

Lees ook: 
– Oldambtplein weer geopend voor het verkeer
– Oldambtplein, hoe zit het met de verkeersregels?

Oldambtplein
De rotonde op het Oldambtplein in Winschoten wordt door veel gebruikers als onveilig ervaren. In 2014 is de rotonde aangelegd volgens het principe van shared space. Dat betekent dat er zo weinig mogelijk regels gelden op het verkeersplein. Fietsers, voetgangers en automobilisten dienen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid door rekening te houden met elkaar.

Het leidde de afgelopen jaren tot zeker dertien ongevallen. Het voorbeeld uit Winschoten is niet uniek. Ook in andere steden zijn shared space-rotondes te vinden.

(Lees verder onder de foto)

Ongelukken die bekend zijn bij OldambtNu.nl
– Auto rijdt fietster omver op Oldambtplein  (Nov. 2017)
– Fietser raakt gewond na aanrijding op het Oldambtplein  (Mei 2017)
– Auto botst op lantaarnpaal op het Oldambtplein (Video) (Apr. 2017)
– Fietser aangereden op het Oldambtplein (jan. 2016)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button