Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenRegionaal nieuwsSport

BATO gymnasten plaatsen zich voor NK

- advertentie -

Winschoten – De afgelopen weken was het voor de ritmische gymnasten van GV BATO uit Winschoten een spannende tijd. Er kon in meerdere disciplines een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen worden behaald.

- advertentie -

Ritmische Gymantiek Groepen
Afgelopen zaterdag 14 april kwamen de Ritmische Groepen in actie tijdens de 2e plaatsingswedstrijd in Spijkenisse. De senioren lieten deze wedstrijd een foutloze baloefening zien en werden daarmee zeer verdienstelijk 3e in een grootdeelnemersveld. De pre-junioren waren de 1e plaatsingswedstrijd overtuigend eerste geworden, dit keer waren ze minder scherp en hadden ze een paar kleine haperingen en werden dit keer zesde. De lange reis zat ook bij de allerjongste deelnemers, de Benjamins, in de benen, maar desondanks draaiden ze mooie oefeningen en werden ze vierde en zesde.

Met de uitslag over beide plaatsingswedstrijden zijn alle groepen verzekerd van een startbewijs voor het NK Ritmische Gymnastiek voor groepen op 9 juni as te Hillegom.

 Ritmisch Individueel en Duo’s.
Zaterdag 7 april werd de Districtfinale Ritmische Gymnastiek gehouden in Twello. Bij de jongste deelnemers wist de lenige Britt Scholte overtuigend districtkampioen te worden. Manon Martodrono behaalde in deze klasse de bronzen medaille. Bij de duo’s in deze klasse behaalde Britt samen met Lieke Beertema een mooie zilveren medaille.

Bij de pre-junioren wist Linde Dekker met mooie oefeningen het goud te behalen. Het zilver was voor Mette Blik. Ook behaalden beide Bato-gymnastes samen bij de duo’s het zilver.

In de junioren klasse is het niveau zeer hoog en deed Karlijn Heikens het zeer goed en mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij de duo’s behaalde Karlijn samen met Marijn te Velde zeer verdienstelijk het goud.

Nadat alle uitslagen van de plaatsingswedstrijden waren bekeken werd deze week de doorstroming naar de Nederlandse Kampioenschappen bekend gemaakt. Namens Bato mogen Britt Scholte, Lieke Beertema, Linde Dekker, Isa Huiting, Mette Blik, Joline Venema, Karlijn Heikens en Marijn te Velde op 2 juni as deelnemen aan de landelijke finale in Barendrecht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button