Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Bloemetje van de Week voor burgemeester Pieter Smit

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze week is anders dan andere weken. In Oldambt zijn we enorm geschrokken van het plotselinge overlijden van onze burgemeester. Ook wij zijn daar enorm verdrietig om. En we wensen zijn vrouw, kinderen, familie, vrienden sterkte in deze periode.

We hebben het Bloemetje van de Week afgelopen zaterdag op de trap voor het gemeentehuis gezet. Tussen alle andere bloemen en bloemstukken die daar al neergelegd waren.

Iedereen in Oldambt heeft zijn eigen persoonlijke herinnering aan de burgemeester. Dat bleek wel toen we bij het gemeentehuis waren. “Hij was zo gewoon en altijd vriendelijk en spontaan,” noemde een jonge meneer die ook bij de trap stond. “Klopt, zo aine kriegn we nait weer,” reageerde een oudere dame. De burgemeester was geliefd bij jong en oud.

(Lees verder onder de foto)

Via Facebook kregen we veel reacties van mensen die graag een herinnering wilden delen. We noemen hier een aantal.

“Ja Pieter zal zeker gemist worden, vooral door onze autistische zoon Kevin. Hij mocht Pieter altijd een knuffel geven. Pieter was zijn grote kameraad”.

“Onze kinderen noemden hem de GVR, de Grote, Vriendelijke Reus”.

“Tijdens de herdenking legde ik bloemen bij het monument op de Joodse begraafplaats. Toen kwam de burgemeester aan met zijn gevolg en een heel mooi groot bloemstuk. Hij was geduldig. “Ook even een bloemetje brengen? Mooi!” zei hij.  Rustig wachtte hij  tot ik tevreden was met hoe de bloemen moesten liggen. Hij legde het grote bloemstuk keurig naast mijn boeket. Een mooi gezicht. Later zag ik op internet een foto voorbij komen. Twee bloemstukken vredig naast elkaar. Heel verbindend. Pieter Smit was verbindend. Hij was er altijd. Hij had het volste respect. En ik heb respect voor hem”.

“Hij was een echte burgervader. Een mensen-mens.”

Veel mensen schrijven ook: “Het is zo’n gebeurtenis waarvan je over jaren nog precies weet waar je was toen je het hoorde.”

En: “Hij was een man die zich heel erg voor de mensen van Oldambt inzette”.


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & tekst: Jos Schaafsma

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button