Algemeen

Ommelander Ziekenhuis houdt informatiemarkt in kader Dag van de Beroerte

- advertentie -

Winschoten – Op dinsdag 8 mei wordt in het Ommelander Ziekenhuis Groningen op locatie Lucas, een informatiemarkt gehouden. De markt staat in het teken van de Europese Dag van de Beroerte. Dit jaar is het thema ‘Het leven na een beroerte’.

- advertentie -

Bezoekers zijn tussen 13.00 – 16.00 uur van harte welkom in de centrale hal van het ziekenhuis. Tijdens de informatiemarkt geven zorgdeskundigen van het Ommelander Ziekenhuis, voorlichting over het herkennen ván en het leven ná een beroerte (CVA).
Ook kunnen bezoekers zich laten controleren op de risicofactoren van een beroerte door het laten meten van cholesterol, glucose (bloedsuiker) en (hoge)bloeddruk.

Wat is een beroerte en hoe voorkomen?
Een beroerte kan een leven drastisch veranderen. Het voorkomen en tijdig herkennen van een beroerte kan vele levens redden. De gevolgen van een beroerte kunnen niet alleen lichamelijk zijn, zoals krachtverlies of verlamming van arm en/of been, maar ook psychisch en sociaal. Risicofactoren voor het krijgen van een beroerte zijn onder andere hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, diabetes en overgewicht.

Het voorkomen van een beroerte kan door een aangepaste leefstijl: goede voeding, voldoende bewegen, minder stress, niet roken en matig met alcohol.
Ook controle (minstens één keer per jaar) op de risicofactoren door de (huis)arts is van belang en kan het risico op een beroerte beperken.

Vereniging Hersenletsel
De Europese Dag van de Beroerte is een jaarlijkse preventie-dag die op de tweede dinsdag van mei in 150 ziekenhuizen en instellingen wordt georganiseerd. Hersenletsel.nl nam in 2014 het stokje over van de CVA-Vereniging en organiseert en coördineert sindsdien de Europese Dag van de Beroerte.

Meer informatie over de Europese Dag van de Beroerte: ommelanderziekenhuis.nl of
www.hersenletsel.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button