AlgemeenOp stap

Oldambtster Drakenbootrace zoekt deelnemers

- advertentie -

Winschoten – Op zondag 24 juni barst de strijd weer los, van 10.00 tot 16.00 uur strijden sportverenigingen, bedrijven, sportscholen, vriendengroepen en andere teams om de hoogste eer tijdens de Oldambtster Drakenbootrace. In traditionele drakenboten wordt tijdens de kwalificaties bepaald wie er uiteindelijk in de finales om de podiumplaatsen én om de geldprijzen gaan strijden.

- advertentie -

Hoofdprijs
De hoofdprijs van het evenement bedraagt maar liefst € 500,00, te besteden aan een goed doel. Dit goede doel kan echter ook de eigen vereniging zijn! Een leuke, gezellige en bovenal sportieve manier om te proberen om de clubkas te spekken. Ook voor de tweede prijs is een geldbedrag ter beschikking gesteld van € 150,00.

Gezellig
Voor de deelnemende teams zijn de geldprijzen echter niet de drijfveer om deel te nemen aan het evenement. Vooral de gemoedelijke en sportieve sfeer die tijdens het evenement heerst blijft de deelnemers bij. Dit begint al in de ochtend met de warming up verzorgd door Sport en Gezondheidscentrum Ron Haans waar iedereen actief aan mee doet. Deze saamhorigheid zet zich eigenlijk gedurende de rest van de dag voort.

Deelnemen
Deelnemen aan dit unieke evenement? Dat kan. Iedereen van 16 jaar en ouder kan mee doen aan het evenement. Ook wordt er van de deelnemers verwacht dat ze kunnen zwemmen om bij het eventuele kapseizen van één van de boten geen ongelukken te krijgen. Voor meer informatie over het evenement kun je contact opnemen met Marketing Oldambt, te bereiken via info@marketingoldambt.nl of via 0597-700280.

Havenfestival
In hetzelfde weekend vindt ook het Havenfestival plaats. Dit festival wordt in 2018 voor de tweede keer georganiseerd door Havenbeheer Oldambt. Er zijn diverse activiteiten in de jachthaven, waaronder het bezichtigen van twaalf maritieme oude ambachten, een shantykoor en diverse marktkramen. Voor meer informatie over dit festival: www.havenbeheeroldambt.nl.

Foto: OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button