Algemeen

Ingeborg Meijer uit Winschoten verkozen tot Docent van het Jaar

- advertentie -

Groningen – Docent Ingeborg Meijer uit Winschoten is door haar studenten verkozen tot Docent van het Jaar van het Alfa-college regio Groningen. Ingeborg werkt op locatie de Kluiverboom en is voorgedragen als topdocent omdat ze altijd voor haar studenten klaar staat, een gezellige en vertrouwde sfeer in de klas brengt en weet hoe ze de aandacht moet vasthouden, zo zijn de reacties van haar studenten.

- advertentie -

Al die positieve reacties ontroerde haar:

Het maakt me bewust, geeft mij momenten van reflectie en een boost om mij in te blijven zetten als docent voor ‘mijn studenten’ op het Alfa-college.

Ingeborg is verbonden aan de opleidingen Maatschappelijke zorg en Verzorgende-IG en MBO Verpleegkunde en vervult daarin de rol van docent, coach en bpv docent. “In al deze rollen heb ik op verschillende manieren contact met de studenten. Van een mooie les over kwaliteitszorg in de zorg, een fijn coachgesprek tot aan een feestelijk gevoel als een student zijn of haar bvp met glans is doorgekomen”, vertelt Ingeborg enthousiast.

Energie
De energie die ze krijgt van haar werk, straalt ze uit:

Er zijn zoveel momenten waar ik van kan genieten.

- advertentie -

“Ik mag ‘mee lopen’ tijdens een levensperiode van een student die kiest voor een carrière in de zorg. Een bewuste keuze en wat kan ik hierin een grote rol spelen als gemotiveerde docent. Zeker op dit moment waarin we zorgmedewerkers in de maatschappij zo hard nodig hebben. Van al deze momenten krijg ik energie en werkvreugde en dat wil ik blijven uitdragen.”

- advertentie - 

Ervaring uit de praktijk
Ingeborg combineert verpleegkunde met het onderwijs. In haar laatste jaar als hbo-v student koos ze een stage in het mbo-onderwijs. Dat bleek een schot in de roos. “Wat een positieve ervaring zowel voor mij als verpleegkundige als voor mij als maatschappelijk mens”, vertelt Ingeborg. Nadat ze een aantal jaren had gewerkt als (wijk) verpleegkundige, koos Ingeborg voor de lerarenopleiding. En die combinatie van werken als verpleegkundige met het lesgeven doet ze tot op heden nog steeds. En met succes, zo blijkt wel uit de nominaties van haar studenten.

Jaarlijkse verkiezing
Het Alfa-college houdt jaarlijks een interne verkiezing waarbij studenten en medewerkers worden opgeroepen om hun favoriete docenten te nomineren. Nieuw dit jaar is de verkiezing per regio, dat drie winnaars oplevert. Ingeborg Meijer mag zich dit jaar Docent van het Jaar, regio Groningen noemen. Ze ontving uit handen van regiodirecteur Jeroen van der Ster – naast een grote bos bloemen – een cheque ter waarde van 500 euro, te besteden aan onderwijsactiviteiten. Ook wordt ze aangemeld voor de landelijke verkiezing Leraar van het Jaar.

Foto: Alfa-College

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button