AlgemeenOp stap

Locoburgemeester Laura Broekhuizen opent bevrijdingsfestival

- advertentie -

Winschoten – Dit jaar is er voor de allereerste keer een bevrijdingsfestival in de gemeente Oldambt. Dit wordt vandaag gehouden in het Maintebos aan de Garst 79 & 81 in Winschoten, van 10.00 tot 23.00 uur. De entree is gratis.

- advertentie -

Bij initiatiefneemster Betsie Beishuizen is het idee ontstaan omdat ze het een gemis vond. Zeker gezien de geschiedenis van Oldambt waarbij er in de 2e wereldoorlog heel veel Joden zijn vermoord, van de circa 500 Joodse mensen zijn er slechts 20 die de oorlog hebben overleefd.

De opening werd om 10.00 uur verricht door locoburgemeester Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt. Na de opening werd het Wilhelmus gespeeld en het bevrijdingslied ‘Stel je eens voor’ geschreven en gezonden door Betsie Beishuizen en Roelof van der Velde voorgedragen.

Klik hier voor het programma

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button