AlgemeenSport

Acro-trio GV Bato pakt brons in Oss

Winschoten –  Zaterdag 5 mei werd de 1e halve finale Acro-gymnastiek gehouden in Oss. Er werd gestreden om een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen Acro D/E-lijn.

De acrogymnasten Sofie Koster, Lynn Klaassens en Meike Koning van GV BATO Winschoten wisten pas twee weken geleden dat ze mee mochten doen aan deze wedstrijd. Na de districtfinale in maart jl stonden ze reserve bij de Trio D jeugd klasse en wegens een uitvaller mochten ze nog aantreden tijdens deze landelijke wedstrijd.

Het trio draaide een prima wedstrijd en de meiden lieten mooie acrobatische onderdelen zien en straalden plezier uit op de vloer. Hun oefening werd uiteindelijk beloond met 21.920 punten. Met deze score waren de meiden al zeer blij, want de vastgestelde limiet om kans te maken op een NK-ticket was gehaald. Nu moesten ze nog enkele andere trio’s achter zich weten te houden.

In spanning wachtten de meiden af en ze zagen dat meerdere trio’s de limiet niet haalden en toen werd duidelijk dat de Bato-gymnasten een geweldige 3e plaats hadden behaald. Helemaal super blij en verrast ontvingen ze de bronzen medaille en waren ze zeker van deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen Acro op 9 juni te Oss.