AlgemeenKort nieuwsOp stap

Tractorsimulator uniek in onderwijswereld

Winschoten – Bij Terra Winschoten MBO vindt op woensdag 23 mei de voorpremière van de nieuwe tractorsimulator van Terra plaats. Tijdens de voorpremière kunnen alle studenten, docenten en ouders alvast kennis maken met de simulator. Ook decanen, bedrijven en relaties in de omgeving zijn hiervoor uitgenodigd.

- advertentie - 

Op de Terra MBO-vestiging in Meppel vindt een dag later de wereldpremière van de nieuwe tractorsimulatoren van Terra plaats. Terra heeft in totaal vier tractorsimulatoren ontwikkeld. De simulatoren staan op de Terra vestigingen in Emmen, Groningen, Meppel en Winschoten.

Zeer realistische nabootsing
Als enige in de wereld beschikt Terra over de innovatieve tractorsimulatoren. De simulatoren maken deel uit van de Terra Rijschool, waar studenten hun T-rijbewijs kunnen halen. In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen geoefend worden met gewenste verkeerssituaties. Bovendien gaan de lessen onder alle weersomstandigheden door.
De simulatoren zijn in opdracht van Terra, in samenwerking met de bekende tractorfabrikant New Holland, ontwikkeld door het Groningse bedrijf 3iSIM.
Voor de wereldpremière zijn betrokkenen vanuit verschillende invalshoeken rondom de tractorsimulator uitgenodigd.

Veiliger, voordeliger, milieubewuster
De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student. Door het trainen in de tractorsimulator zullen daardoor minder praktijklessen nodig zijn.
Dit betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster lesprogramma. Met een T-rijbewijs zijn studenten in staat om stage te lopen bij bedrijven en organisaties waarbij ze met de tractor de openbare weg op moeten.
Meer informatie en aanmelden
Datum:             23 mei
Tijd:                 17.00 – 19.00 uur
Adres:              P.C. Hooftlaan 1, 9670 AH Winschoten

Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om tijdens de voorpremière de unieke tractorsimulator van Terra Winschoten MBO te zien. Aanmelden kan tot 17 mei aanstaande via e-mailadrescampusws@mboterra.nl.
Geeft u hierbij ook door met hoeveel personen u komt.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button