AlgemeenOp stap

Programma Slag bij Heiligerlee – vrijdag –

- advertentie -

Heiligerlee – Morgen is het zover, dan klinken er schoten, kanonsslagen, paardenhoeven en het gekletter van degens en zwaarden. U ruikt de geur van kruit, kampvuren maar ook van heerlijke gerechten.

- advertentie -

Op 23 mei 2018 was het exact 450 jaar geleden dat de Staatse troepen de Spanjaarden bij Heiligerlee versloegen. Dit werd beschouwd als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis wordt van 22 tot en met 27 mei 2018 uitgebreid herdacht en feestelijk gevierd.

25 mei: Optocht
Rond 19:00 uur start er een optocht vanuit Heiligerlee en Westerlee in de richting van het festival terrein, dit gebeurd onder begeleiding van re-enactors. Om 20:00 uur is er een muziektheater Nunq aut Nanquan. Dit is een liefdesdrama uit de 80-jarige oorlog vol met dans, theater, zang op hedendaagse muziek. Om 22:00 uur word deze dag afgseloten met muziek van Vive les Gueux. Zij staan bekend om de vrolijke liederen met een historische inslag met ondermeer trommels, fluiten en schalmel.

Informatie
Voor de tijden, entreeprijzen en alle details van het programma kunt u kijken op www.slagbijheiligerlee2018.nl. Voor het parkeren kunt u hier ook kijken of ter plaatse de aanwijzingen van de organisatie opvolgen.

(Onderstaande kaart geldt voor 26 en 27 mei)

Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button