Algemeen

Bloemetje van de week: Kindervriend Ellis ten Berge in de bloemen

- advertentie -

Winschoten – Deze keer brachten we een mooi boeket naar Ellis ten Berge uit Winschoten. Ze werd genomineerd door haar dochter, Naomie Prins. Ze schreef: “Ik nomineer mijn moeder. Ze is een hardwerkende vrouw en staat ondanks de drukte van haar werk altijd voor haar kinderen en kleinkind klaar! Ook vind ik dat ze beloond mag worden voor het werk wat ze doet, mensen blij maken met prachtige foto’s van hun gezin of familie.”

- advertentie -

We worden gastvrij verwelkomd in het pand waar Ellis haar fotostudio heeft. Haar partner Ko, dochter Naomie met vriend Marcel en hun kleine dochter Julia zijn er ook. “Normaal heb ik koffie hier. Maar ons koffiezetapparaat is helaas even kapot ..”

We krijgen een rondleiding door het pand. Langs de muren hangen sfeervolle fotoachtergronden. En achterin is een ruimte met spiegels en kledingrekken vol feestelijke kleding. Het lijkt wel de soundmixshow van Hennie Huisman.

Ellis vertelt: “Eerder was ik kapster. Die vaardigheid gebruik ik hier ook. Het is leuk om met fotofeestjes de kinderen mooi te maken.” De switch naar haar huidige beroep maakte ze ruim zeven jaar geleden.

“In het stadspark maakte ik wandelingen. En gaf de ganzen brood. Ze kwamen naar me toe, ik kon ze gewoon uit de hand voeren. Ik maakte foto’s van de ganzen en zette die op Hyves. Dat had je toen nog. Mensen vroegen of ze die foto’s mochten kopen om te vergroten en als poster in hun woonkamer te hangen.”

In de buurt waar ze toen woonde maakte Ellis ook foto’s van de spelende kinderen. “Ouders vonden dat mooi, ze wilden die foto’s graag hebben. Ook vroegen mensen of ik hun kind ook op foto wilde zetten. Ik kocht toen een leuke achtergrond en richtte onze zolder in als soort van studio.”

- advertentie -

Maar dat was niet ideaal: mensen liepen door het hele huis wanneer ze voor de studio kwamen. Er kwam ruimte vrij in de oude LTS. Toen begon Ellis ook met kinderfeestjes. En kocht verkleedkleren en accessoires. Toen kwam het pandje onder molen Edens vrij. En nu dus de Mauritsstraat.

- advertentie - 

“Ik ben nu eenmaal een grote kindervriend. Het is nog nooit voorgekomen dat een kindje niet voor mij op foto wilde.”

“Er was eens een vrouw met vijf kinderen. Die kende ik verder niet, ze had haar kinderen als baby allemaal op foto laten zetten. Nu vertelde ze dat ze naar een crematie moest, maar geen oppas had. Ik heb toen op die kinderen gepast. En dat vonden ze alle vijf harstikke leuk.”

Naomie knikt terwijl haar moeder praat. Als ze de bloemen overhandigt zegt ze: “Ik vind gewoon dat je een topmoeder bent.”

Foto: Jos Schaafsma

Op de foto: Kleindochter Julia, Ko, Ellis en dochter Naomie

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button