AlgemeenKort nieuwsSport

Damtitel Open Groninger Jeugdkampioenschap voor Demi Peters uit Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Zaterdag 26 mei vond in “De Olde Heem” in Kloosterburen de 5e editie plaats van het Open Groninger Jeugdkampioenschap dammen voor jeugdspelers. Provinciaal jeugdleider Rudolf Schwab uit Westeremden kon voor deze finale 14 jeugdige dammers verwelkomen. Met 7 ronden “Zwitsers systeem” waren de spelers virtueel onderverdeeld in de categorieën welp, pupil en aspirant.

- advertentie -

In het overall klassement pakte de 12-jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans deze felbegeerde titel met 13 punten uit 7 partijen, waarbij Demi slechts één puntendeling moest toestaan tegen leeftijdgenoot Bas Blanken uit Groningen. Met dit kampioenschap neemt Demi Peters de titel over van Max Doornik uit Groningen.

Goede tweede in de pupillenklasse werd Cornelis Jan Kappen uit Urk. De 11-jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans werd 2e en Nickey Loots uit Winschoten derde. In de welpenklasse werd Anand Dalaj uit Groningen kampioen en 2e Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans. 3e Anar Dalaj uit Groningen. In de aspirantenklasse kon de 14 jarige Jamey Loots uit Winschoten de kampioensbeker in ontvangst nemen.

Open Groninger Jeugdkampioenschap
Het Open Groninger Jeugdkampioenschap kende haar oorsprong in 2011 en werd door de Provinciaal Groninger Dambond in het leven geroepen. 1e winnaar werd Willem Pol uit Buitenpost. Een jaar later prolongeerde Willem de titel. Na een “tussenjaar” werd Merel Sibma uit Blijham in 2014 kampioen. Daarna werd pas in 2017 wederom een wedstrijd uitgeschreven en pakte Max Doornik de titel.

De prijzen werden tenslotte uitgereikt door Rudolf Schwab. Overigens zitten Demi Peters, Cornelis Jan Kappen en Janick Lanting bij de Central Pupillentraining (CPT) van de KNDB.

Op de foto staand vlnr. Nickey Loots, Jamey Loots, Janick Lanting en Dylarius Stoter.
Zittend vlnr Hermann Loots, Dylano Stoter, Demi Peters en Lina Ammi.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button