AlgemeenCultuurOp stapVideo

Fotoserie: Succesvolle Slag van Heiligerlee (video)

- advertentie -

Heiligerlee – Op 23 mei was het precies 450 jaar geleden dat er een slag plaatsvond in Heiligerlee. De Staatse troepen besloten hier de Spanjaarden aan te vallen, met succes want ze versloegen de Spanjaarden. Wel kwamen hierbij Graag Adolf en Graaf van Arenberg om het leven. Deze belangrijke gebeurtenis wordt beschouwd als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. De vrede werd namelijk pas 80 jaar later getekend in Munster.

- advertentie -

Het weekend heeft ruim 8000 betalende bezoekers mogen ontvangen, waarvan sommige ook een passe-partout kochten zodat ze het hele weekend het evenemententerrein op en af konden lopen.

Want het was het hele weekend feest op het terrein van het bedrijventerrein Eextahaven. Vrijdagavond begon dit met een optocht en vervolgens het muziek/theaterstuk Nunq aut Nunquan. De avond werd afgesloten met muziek van Vive les Gueux.

Zaterdag en zondag vond dit theaterstuk wederom plaats met daarna het naspelen van de Slag bij Heiligerlee door ruim 350 re-enactors afkomstig vanuit heel Europa. Deze activiteiten werden omlijst door een historische markt. Tevens konden de kampementen worden bezocht waar diverse activiteiten werden georganiseerd. Op zaterdagavond was er een gezellige muziekavond met RAPALJE, Hailander en LEIN5.

Het hele evenement vond plaats onder een stralende zon wat voor de bezoekers, maar zeker voor de re-enactors soms best zwaar was. Gelukkig had de organisatie gezorgd voor waterpunten en werden ook de mannen op het slagveld voorzien van water. Kortom, een zeer succesvol weekend!

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button