Sport

WVV19-1 wordt kampioen en schrijft geschiedenis door te promoveren naar de landelijke 2e divisie

Enschede – Afgelopen dinsdagavond was, na het gelijkspel van concurrent Genemuiden, de beurt aan WVV 19-1 om het kampioenschap binnen te halen bij SPARTA uit Enschede. De 100 meegereisde supporters, zowel in de bus van Deiman als met eigen vervoer, wilden deze wedstrijd voor geen goud missen.

De spanning was van de WVV-ers hun gezichten af te lezen en zo startte de wedstrijd ook. Iets onwennig en een moeilijk en compact spelend SPARTA zorgden enigszins voor samengeknepen billen. Tot de 40e minuut was er voor WVV geen doorkomen aan maar in de 42e minuut gaf Daan Joesten een steekbal op Rik Eggens die de 0-1 maakte waardoor er opgelucht gerust kon worden.

In de rust was de kantine van SPARTA Enschede voor de mee gereisde supporters van WVV en klonk het dan ook luidkeels; WIJ ZIJN WVV WIJ ZIJN WVV. Een paar biertjes verder konden we ons opmaken voor nog eens 45 minuten alvorens we wisten wie de kampioen van de 3e divisie zou worden.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld als de eerste en SPARTA liet zich dan ook weer ver terug zakken. In de 68ste minuut was het onze alleskunner Dinand Gijssen die vanuit een ingestudeerde hoekschop de bal heerlijk in de bovenhoek knalde, 0-2. Dit bleek het startschot van een ontketend WVV en slechts enkele minuten later scoorde (samba) Daan Jansen de verlossende 0-3. We zaten op rozen en het kampioenschap lag nu echt voor het grijpen. Onze concurrent uit Genemuiden ging met de staart tussen de benen retour afzender want vandaag was WVV niet te kloppen. Het slotakkoord kwam van onze razendsnelle spits Rik Eggens die achtereenvolgens de 0-4 en 0-5 op fantastische wijze binnenschoot. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig en gezellig in de kantine van SPARTA Enschede.

Eenmaal terug in de bus van Deiman werd het feestje nogmaals gevierd met alle meegereisde supporters.

Het was een dag om niet te vergeten en wij wensen trainer Rick Hansen en leider Henk Jan Hector heel veel plezier en succes in de landelijke 2e divisie.

Nog een groot dankwoord aan alle sponsoren, zonder jullie is dit allemaal niet mogelijk.

Foto’s: Bertjan Jansen