Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurKort nieuwsOp stap

Kunstencentrum De Klinker zet blaasmuziek in het zonnetje

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 15 juni om 19.15 uur staan blaasinstrumenten centraal tijdens een gratis optreden van de Prins Claus Conservatorium Big Band en een project harmonieorkest in Cultuurhuis De Klinker.

- advertentie -

De concertband van Nieuw Leven uit Winschoten (sinds 1920) vormt onder leiding van dirigent Klaas IJkema de basis voor een eenmalig groot HARFA (harmonie en fanfare) projectorkest uit de regio. Met orkestleden van de fanfares ‘t Dok Blijham, Prins Hendrik Scheemda, De Harmonie Winschoten, Crescendo Wedde en Excelsior Bellingwolde concerteert het orkest om de blaasmuziek meer onder de aandacht te brengen. In diverse orkesten zijn namelijk nieuwe muzikanten op trompet, bugel, tuba, trombone, klarinet, dwarsfluit, saxofoon en slagwerk van harte welkom.

De stukken die het orkest speelt, zijn onder meer ‘I Dreamed a Dream’ (met gastzangeres Pauline Muis), Soldaat van Oranje, Moments for Morricone en The Beatles in Concert. Na de pauze, rond 20.00 uur, treedt aansluitend de Prins Claus Conservatorium Big Band uit Groningen op onder leiding van dirigent Kurt Weiss met stertrompettist Michael P. Mossman en jazzzangeres Renske de Boer. Mossman speelde in Amerika met grootheden als  Lionel Hampton (1984), Art Blakey’s Jazz Messengers, Gerry Mulligan (1985), Toshiko Akiyoshi’s Jazz Orchestra en vele anderen. De band speelt vijf arrangementen van zijn hand. Zangeres Renske de Boer studeerde af aan het conservatorium. Ze is “jong en veelbelovend” met reeds veel podiumervaring. Ze werkt met o.a. reggae-skaband Mr.Wallace waarvoor ze ook stukken schrijft. Ze zong op festivals als Eurosonic en Zwarte Cross en in grote zalen als Paradiso, Melkweg en Tivoli.

Afdelingshoofd Kunst- en Cultuureducatie van Kunstencentrum De Klinker Harry van der Laan is zelf als saxofonist werkzaam in het Noordpool Orkest en is zeer enthousiast over deze avond: ‘…dit is een prachtige kans om te zien wat er allemaal kan met blaasinstrumenten. Iedereen is welkom tijdens dit gratis toegankelijke concert. Bij onze muziekdocenten is volop ruimte om de instrumenten te leren spelen die deze avond te horen zijn!’

Foto: Kunstencentrum de Klinker

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button