AlgemeenSport

BATO gymnasten Nederlands Kampioen

- advertentie -

Oss – Op zaterdag 9 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek voor Groepen 2e divisie gehouden in Hillegom en in Oss was de landelijke finale Acro-gymnastiek D/E. In totaal kwamen vier teams van GV BATO uit Winschoten tijdens deze finales in actie.

- advertentie -

Kansen op een podiumplaats 
De Ritmische Groepen van Bato waren al goed opdreef tijdens de plaatsingswedstrijden en wisten dat er in de finale kansen waren op een podiumplaats. De Pre-junioren Lynn Strehl, Linde Dekker, Mette Blik, Isa Huiting en Britt Scholte waren goed gefocust en lieten een bal-oefening met goede samenwerking, veel lenigheid en een mooie choreografie zien. Dit resulteerde in een zeer verdiende eerste plaats en dus Nederlands Kampioen!

Hoge cijfers
De jongere meisjes, de benjamins, straalden bij hun oefening met hoepel en werden door de jury beloond met mooie hoge cijfers. Het was uiteindelijk voldoende om het zilver in ontvangst te mogen nemen. Het senioren-team greep met hun nieuwe oefening en outfit net naast het podium en werden vierde. Maar ondanks deze ondankbare plaats kunnen de oudste gymnasten ook tevreden terug kijken op een mooi sportief NK.

Zevende plaats
In Oss kwam een trio van Bato in actie bij de Nederlandse Kampioenschappen Acro. Meike Koning, Lynn Klaassens en Sofie Koster behaalden met hun acrobatische oefening met meerdere salto’s en veel lenigheid en kracht een keurige zevende plaats in een sterk deelnemersveld. Een hele knappe prestatie en een hele mooie afsluiting van een heel bijzonder en geweldig seizoen.

Door deze mooie resultaten mogen de jongste ritmische gymnasten nogmaals hun oefening draaien tijdens het grote Fantastic Gymnastics Evenement van de KNGU in Ahoy Rotterdam op 23 en 24 juni. Aan dit evenement zullen vele nationale turntoppers mee doen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button