AlgemeenIncidenten

Betonblokken Booneschanskerbrug worden regelmatig verschoven

- advertentie -

Booneschans – De betonblokken voor de Booneschanskerbrug tussen Nieuweschans en Oudeschans staan er niet voor de sier. De brug is zo zwak dat het niet meer verantwoord er met een auto overheen te gaan, laat staan met iets zwaarders zoals een tractor.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto) Ontwerp van de nieuwe brug.

De gemeenteraad van Oldambt heeft vorig jaar al besloten dat de brug moet worden vervangen. Zolang dit niet is gebeurd, blijft het gevaarte over het Boelo Tijdenskanaal afgesloten voor het verkeer. Alleen fietsers kunnen de brug over zonder het risico in het water terecht te komen.

 Lees ook: Gemeente Oldambt wil onveilige brug sluiten en vervangen

‘Tot onze niet geringe verbazing zijn de betonnen blokken al een paar keer aan de kant gezet. Gezien het gewicht zullen hier heel veel paardenkrachten voor nodig zijn geweest.’ Zegt de politie.

Lees ook: ‘Belanghebbenden Hamdijkgebied’ stappen naar de rechter wegens afsluiting Booneschanskerbrug

- advertentie -

‘Om aan weerszijden van het kanaal te kunnen komen moet behoorlijk ver worden omgereden. Dat dit knap vervelend is, begrijpen wij ook. Maar beter omrijden dan met brug en al de diepte in. Daarom zullen wij de komende tijd wat vaker dan voorheen een oogje in het zeil houden.’ Aldus politie Oldambt.

- advertentie - 

Lees ook: Booneschanskerbrug wordt vervangen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button