Cultuur

Kunst aan de rand van Nederland

- advertentie -

Oldambt – Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek met Noord Duitsland. Dit door het houden van atelierroutes en tentoonstellingen. Ook dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland weer talrijke activiteiten.

- advertentie -

Exposities
Er zijn diverse tentoonstellingen, dit jaar op uitnodiging van de stad Leer in verband met het jubileum dat Stadt Leer 200 jaar stadsrechten heeft. Dat wordt gedurende het jaar 2023 gevierd met vele festiviteiten, activiteiten en tentoonstellingen.

De Leeraner Salon is gevraagd gedurende de zomermaanden in de Ratskeller (onder het raadhuis, Rathausstrasse 1) exposities te realiseren. “Wij zijn als kunstcollectief hiervoor benaderd en inmiddels is van 9 juni t/m 23 juli een groepstentoonstelling “Buren” door 17 kunstenaars succesvol beëindigd: 360 bezoekers mochten we verwelkomen.” aldus de organisatie.

De huidige expositie belooft na het eerste weekend een nog groter succes te worden: 250 bezoekers kwamen al kijken naar het zeer diverse werk van 5 kunstenaarsparen die deel uitmaken van ons collectief: Hilke en Manfred Boomgaarden uit Leer, Ingrid Constance en Hans van Herwijnen – van der Stelt uit Bad Nieuweschans, Anja Weber en Gerard Leerkes uit Bellingwolde, Ine en Wouter Spruit uit Winschoten en Yvonne Struys en Hans Bode uit Nieuwolda/Wagenborgen.

Zij delen behalve de passie voor kunst ook liefde en leven en tonen schilderijen, beelden, sieraden en objecten in zeer diverse technieken.

Atelierroute
Deze vindt plaats op zaterdag en zondag 16 en 17 en 23 en 24 september van 13 – 17 uur. Er doen aan deze kunstroute 20 kunstenaars mee. Er is veel afwisselende kunst te bewonderen. Schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden. Bovendien is er wat natuur en landschap onderweg veel te beleven. Iedereen is van harte welkom bij de kunstenaars. Toegang is gratis.

Ook is er van 8 t/m 24 september een overzichtsexpositie in de Raadskelder in Leer, elke vrijdag t/m zondag van 13 – 17 uur. Verdere informatie op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de folders die verspreid worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button