Algemeen

Brandweer Finsterwolde oefent op basisschool obs de Bouwsteen

- advertentie -

Finsterwolde – De brandweer van Finsterwolde heeft vrijdagmorgen samen met BHV en politie een oefening gehouden in basisschool Obs de Bouwsteen in Finsterwolde.

- advertentie -

Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen wisten zowel de meeste leerkrachten als leerlingen nergens iets van af. Om half 10 ging het brandalarm af en hebben de leerkrachten samen met leden van de BHV het gebouw ontruimd.

Toen de brandweer onderweg was werd bekend dat er één persoon vermist was. Toen de brandweer ter plaatse was werd bekend dat er zes slachtoffers vermist waren, vier leerlingen, één leraar en iemand in de cv ruimte. In paniek renden een aantal ouders het gebouw binnen via achterzijde. Even later waren deze op het plat dak van de school gevlucht wegens de hitte en rook. Deze zijn door de brandweer in samenwerking met politie van het dak gehaald.

De oefening is heel rustig en goed verlopen, sommige leerlingen hebben nog even in de brandweer auto gekeken en konden daarna verder met de les.

Foto’s: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button