Weerbericht

Wisselend bewolkt en enkele buien op Vaderdag

- advertentie -

Winschoten – Aanstaande zondag bestaat het weerbeeld uit zon, stapelwolken en vooral in het binnenland enkele buien. Vanuit het westen komt er in de loop van de middag meer ruimte voor de zon. Het wordt 16 graden aan zee tot 21 in Limburg.

- advertentie -

Vaderdag start dit jaar met zonnige perioden en wolkenvelden. Vooral in de noordelijke helft van het land is ’s ochtends kans op een beetje regen. In de middag ontstaan in het binnenland enkele lichte buien. Ook bij Pinkpop is kans op een buitje, maar veel stelt het niet voor. In het westen kan mogelijk al snel genoten worden van de zon en in de loop van de middag komt er in het hele land ruimte voor de zon. Met een matige, aan zee vrij krachtige, westenwind wordt het 16 graden vlak aan de kust, 19 graden in de Randstad en lokaal 21 in Limburg en Twente. Hiermee ligt de middagtemperatuur rond of net iets onder de normale waarden voor half juni.

Morgen is het prima Hollands zomerweer met regelmatig zonneschijn. Morgen is het in de ochtend volop zonnig en raakt het in de middag wat meer bewolkt. Daarbij neemt de kans op een enkele bui geleidelijk toe. Het wordt 19 graden in het noordwesten tot 23 in het oosten.

Vaderdag 2017 was volop zomers
Vorig jaar verliep Vaderdag zonovergoten met 11 uur zon in Limburg en maar liefst 16 uur zon in het noordwesten van het land. De maximumtemperatuur varieerde van 25 graden op de Wadden tot 29 in Brabant.

Foto: Trijntje Timmer/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button