AlgemeenIncidentenVideo

Leerzame manschappendagen bij brandweer Winschoten (video)

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen weken organiseerde de Veiligheidsregio (VR) Groningen de manschapweken in en om de brandweerkazerne van Winschoten. Op deze dagen werden brandweer vrijwilligers bijgepraat over nieuwe technieken, denk hierbij aan onder andere elektrische auto’s en een nieuwe brandweerslang de ‘O-bundel.

- advertentie -

Lees ook: Scheemda heeft nieuwe brandweerslang: genoeg water en toch flexibel

De manschapdagen worden al enkele jaren gehouden, het doel is om nieuwe technieken te laten zien maar ook dat leden van verschillende brandweerkorpsen elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen.

Er waren per dag zes oefeningen gepland, uiteenlopende zaken worden op zo’n dag behandeld. Dit keer ging het om de nieuwe ‘O-bundel, elektrische voertuigen, vuilwerkpak, brand in een molen, een ademlucht hindernissenbaan en een stand waar men met elkaar ideeën uit kon wisselen.

De brandweer en VR Groningen kijken terug op succesvolle dagen. In oktober volgen er opnieuw manschapdagen in Winschoten, ook daarvoor kunnen brandweerlieden zich aanmelden die afgelopen de twee weken verhinderd waren.

- advertentie -

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button