AlgemeenIncidentenVideo

Brandweer oefent voor eerste keer in nieuwe ziekenhuis Scheemda (video)

- advertentie -

Scheemda – Brandweer Scheemda was donderdagavond te gast in het nieuwe ziekenhuis in Scheemda, hier vond een kleine oefening plaats.

- advertentie -

‘Doel van deze oefening is om een aantal zaken te testen met de brandweer’ Dat zegt Johan Schanssema, Hoofd BHVér van het OZG. ‘Onder andere het aanrijden en via welke deur komt de brandweer naar binnen’. 

30 minuten
‘Elke kamer in het ziekenhuis is een compartiment, bij brand worden er brandkleppen gesloten. Zo kan een patiënt zo’n 30 minuten op zijn kamer blijven zonder dat hij of zij gevaar loopt’ Zegt Schanssema.

Nieuw gebouw
Volgens Schanssema moet iedereen wennen aan dit nieuwe gebouw. ‘In de toekomst gaan er vaker oefeningen plaats vinden, ook met onze werknemers. Het is een nieuw gebouw, je moet het gebouw leren kennen. Uiteindelijk staat de veiligheid van de patiënt voorop.’ 

OldambtNu.nl dankt de Ommelander Ziekenhuis Groep en brandweer Scheemda voor hun gastvrijheid. 

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

 

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button