Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurGemeente

Opening Bibliotheek op school op OBS Heiligerlee

- advertentie -

Heiligerlee – Tijdens een feestelijke bijeenkomst opende wethouder Bard Boon vrijdagochtend de Bibliotheek op school op OBS Heiligerlee. Hiermee is in de gemeente Oldambt de tweede Bibliotheek op school gerealiseerd.

- advertentie -

De schoolbibliotheek in OBS Heiligerlee beschikt over een eigen ruimte, die is ingericht met nieuwe boekenkasten. Naast een bijzonder aantrekkelijke en helemaal op de interesses van de kinderen afgestemde collectie, is er een digitale omgeving gerealiseerd voor de leerlingen waar ze alle boeken van hun eigen schoolbibliotheek kunnen vinden. OBS Heiligerlee maakt gebruik van de Stimuleringsregeling de Bibliotheek op school van Kunst van Lezen.

De Bibliotheek op school
Biblionet Groningen is in de provincie Groningen verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van de Bibliotheek op school. De Bibliotheek op school is een van de programmalijnen binnen het programma Kunst van lezen waarbij bibliotheek en school een meerjarige samenwerking aangaan rondom lezen en mediawijsheid. Jaarlijks worden alle activiteiten vastgelegd in een lees- en mediaplan waarin onder ander doelen worden bepaald aan de hand van gemonitorde resultaten. Dit zorgt eveneens voor borging in het beleidsplan van de school.

Meer lezen, beter in taal
Veel scholen zijn actief bezig met het maken van taalbeleidsplannen die maatregelen bevatten om de taalontwikkeling van hun leerlingen te stimuleren. Een belangrijk doel daarbij is het leesplezier van kinderen te vergroten en ze daarmee te stimuleren om meer te lezen, op school maar ook thuis. Want wat blijkt: wie meer leest, scoort hoger op taal. Onderzoek heeft inmiddels laten zien dat kinderen die veel lezen, hoger scoren op de Cito-eindtoets.

Bibliotheekpas
Natuurlijk kunnen alle kinderen met hun eigen gratis bibliotheekpas ook volop blijven lenen in de bibliotheek in Winschoten.  In deze bibliotheek is voor de kinderen eveneens een ruime collectie actuele boeken te vinden, die bovendien wekelijks wordt aangevuld met nieuwe titels. De leesconsulent van Biblionet Groningen, werkzaam in de bibliotheek in Winschoten, werkt in het project de Bibliotheek op school nauw samen met het team – en de ouders – van OBS Heiligerlee.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button