Algemeen

Dokter Sadowsky uit Amerika bezoekt Geuko van Lang

- advertentie -

Winschoten –  Dinsdag heeft dokter Cristina Sadowsky van het Kennedy Krieger Institute in Baltimore in Maryland (Amerika) een bezoek gebracht aan Geuko van Lang. Cristina heeft al negen jaar via skype, mail en telefoon contact met een Nederlandse vrouw: Anita. Zij is in Nederland om Anita te ontmoeten en beter te leren kennen. Nu zij toch in Nederland is, wil zij ook Geuko leren kennen en kijken of hij voor behandeling in Amerika in aanmerking komt.

- advertentie -

Een gezamenlijke lunch bij fysiotherapiepraktijk Prenger en Hoekman leerden Cristina en Geuko elkaar kennen.  Na de lunch had Geuko op een spelendewijs therapie op de mat en mocht hij laten zien wat hij kan. Rollen, op de buik liggen, benen bewegen, rug, hij heeft alles uit de kast gehaald. Na deze oefeningen wilde dokter Sadowsky Geuko in het therapiebad zien. Boven alle verwachtingen deed Geuko erg goed zijn best en heeft zelfs voor het eerste keer gelopen in het water.

Bij de kennismaking met dokter Sadowsky waren ook de casemanager voor familie van Lang van stichting MEE, de beide fysiotherapeuten van het UMCG, ergotherapeut van Kinderergotherapie Oké en de drie fysiotherapeuten van Prenger en Hoekman aanwezig.

Lees ook: Geuko van lang na 671 dagen terug in Winschoten

Gert Jan van Lang laat ons het volgende weten:’ Dokter Sadowsky gaf aan contact op te nemen met de beademingsarts van het UMCG om te vertellen hoe de beademing verder afgebouwd kan worden. Dat gebeurd op dit moment niet want er is niemand die echt weet welke stappen het beste zijn. Daarnaast is veel aquatherapie het advies en heeft ze een paar tips gegeven. Ze is van mening dat Geuko grotere stappen kan maken qua beademing doormiddel van een behandeling die alleen in de KKI gegeven wordt. We hebben begrepen dat zij daar een electro stimulatie gebruiken rechtstreeks op de diafragma. Ze denkt dat Geuko zonder rolstoel kan na veel trainen.’

Dit geeft zijn familie natuurlijk veel hoop en extra motivatie om keihard door te werken aan Geuko zijn herstel en keihard door te knokken om hem het aller beste te kunnen geven. Inmiddels is er al veel geld bijeen geschraapt. De familie is alle gulle gevers enorm dankbaar. Helaas is het nog niet voldoende om Geuko naar Amerika te laten gaan.

- advertentie -

Mocht u willen doneren, klik hier

- advertentie - 

Dokter Sadowsky nam afscheid van Geuko met een dikke knuffel, kus en de woorden ‘I will keep you in my heart, I love you handsome boy’.

Foto: ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button