Algemeen

Dollard College Campus Winschoten doet mee aan Carbage Run 2018

- advertentie -

Winschoten – De afdeling Mobiliteit en Transport van het Dollard College op de Campus in Winschoten doet dit jaar mee  aan de zomereditie van de Carbage run. Tevens een jubileum editie waar maar liefst 1000 auto’s aan mee doen. Docenten Bert Dijkstra, Peter Dammer en hoofd facilitair Martin Groot gaan samen het avontuur aan.

- advertentie -

Het is de uitdaging om met een oud barrel, niet jonger dan 1998 en in aanschaf niet duurder dan €500, een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van enkele duizenden kilometers. De Carbage run gaat zeker niet om snelheid en/of tijd maar wel om het avontuur! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt, maar dat je aankomt.

Oud barrel
Met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is waar team Dollard College zeker op hoopt om hun steentje te kunnen bijdragen aan de Carbage Run. Met 2 zeer ervaren monteurs moet dat goed komen natuurlijk!

De Zomer editie 2018 van de Carbage Run wordt gehouden van 2 t/m 6 juli 2018. Zondag wordt het team al verwacht in Emmen waar de auto’s worden gekeurd. Aansluitend zal er een groot openingsfeest zijn bij de Rietplas in Emmen.

Maandag 2 juli zal er vanaf 8.00 uur worden gestart en begint voor iedereen het grote 5 daagse avontuur. Dit jaar wordt er door het Oostblok gereden. De route zal door de volgende landen komen; Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië.

2.500 km in 5 dagen door 7 landen. Uitdagende wegen, prachtige landschappen, bijzondere bezienswaardigheden en vooral plekken waar men nog nooit eerder geweest is.

 De auto waarmee de run wordt gereden is een Volvo V70 uit het jaar 1997. De auto is geschonken door het CvB van OnderwijsGroepNoord.

Vertrouwen
Peter en Bert hebben samen met leerlingen van techniek het project vorm gegeven. Samen met de leerlingen is de gehele auto nagelopen en zijn vele storingen en kleine beschadigingen verholpen. De Volvo is van zichzelf natuurlijk een zeer betrouwbare auto en met de inzet van de leerlingen Mobiliteit en Transport nu nog meer. Het vertrouwen in de auto is groot.

Ook is de auto voorzien van de nodige gadgets, waaronder verstralers, ledbars en de nodige toeters en bellen. Deze zijn vakkundig door leerlingen van PIE (Produceren Installeren Energie), voorheen elektro en metaal, gemonteerd en geïnstalleerd. Ook zijn de dakkofferrails en steunen voor de verstralers door de leerlingen PIE gelast en gemonteerd op de auto.

De afdeling BWI (bouwen, wonen en interieur) heeft de bagageruimte voorzien van houten bekleding en een mooie indeling gemaakt voor alle spullen die mee gaan met de run. Waaronder een gereedschapskar natuurlijk. Zo heeft de hele afdeling techniek met erg veel plezier meegeholpen om de runner klaar te maken voor de tocht.

Samenwerking
Het is door de samenwerking van vele sponsoren uit de regio, afdeling Techniek en de bijdrage van OnderwijsGroepNoord een zeer geslaagd project geworden. Zonder de sponsoring en giften had het project niet kunnen draaien. Daar is de school de ondernemers erg dankbaar voor. Nu moet enkel nog de finish gehaald worden in Slovenië, dat is de allergrootste uitdaging. Om te zien hoe dat afloopt heeft het team een Facebook pagina aangemaakt, “Carbage Run Team Dollard College 2018”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button