Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Bloemetje van de Week voor Arend Meijer uit Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een boeket naar Harm Arend Meijer uit Bad Nieuweschans. Hij werd genomineerd door Arina Prins. Ze schreef:

“Hij zet zich al jaren in voor het dorp. Of het nou Dorpsbelangen is of even een handje meehelpen op de ijsbaan, meehelpen organiseren dorpsactiviteiten, hulp bieden aan verenigingen die bijvoorbeeld subsidies moeten aanvragen, Harm Arend helpt. En dat allemaal geheel vrijwillig. Ik vergeet vast nog heel veel. Hij doet nog meer voor het dorp dan hier staat beschreven. Ik denk dat het bloemetje namens heel Bad Nieuweschans gegeven kan worden.”

Op deze zonnige zaterdag moeten we even zoeken naar het juiste adres. “Wie zoeken jullie?” vraagt een meneer die zijn hond uitlaat. “O, Harm Arend. Die woont daar, bij die timmerwerkplaats.”

Eenmaal in de gezellige woonkamer van de familie Meijer zegt Harm Arend: “Tja, ik ken iedereen hier. Ik ben geboren en getogen in Nieuweschans. Euh, Bád Nieuweschans zeggen we nu.”

Dick Smook is er ook. Hij is voorzitter van de voetbalclub. En daarnaast beheerder van de camping en voorzitter van de ijsbaanvereniging. “Arina kon helaas niet aanwezig zijn. Zij heeft mij gevraagd de bloemen te overhandigen. Dat doe ik graag. Het is niet vanzelfsprekend dat iemand belangeloos zoveel doet.”

En Jans Dekker maakt foto’s. Voor BNS Online, de lokale nieuwssite. Harm Arend steekt ook daar veel vrije tijd in: “We hebben de Schansker Nieuwsbode, het papieren maandblad. Daar zit ik in de redactie. En nu de redactie van BNS even weg is, doe ik dat erbij.”

Harm Arend was altijd al betrokken bij de samenleving. “Ik had een bouwbedrijf. Door de jaren heen vulde ik ook verschillende bestuursfuncties. Voor de lagere school, voor Handel& Nijverheid, voor gezamenlijke lokale bouwbedrijven”.

Naast zijn werk was Harm Arend actief bij de vrijwillige brandweer. “Dat was een mooie tijd. Ik volgde veel cursussen en werd al snel commandant van Reiderland. We werkten al ruim voor de gemeentelijke herindeling samen als brandweerorganisatie Oldambt. Eigenlijk waren we de voorlopers van de huidige Veiligheids Regio Groningen.”

Dit deed hij tot 2006. Hij was toen zestig jaar oud. “In 2009 ben ik gestopt met werken. Dat was ook de tijd dat gemeente Oldambt ontstond. Een aantal mensen van het bestuur van dorpsbelangen vond dat een goed moment om op te stappen. Ik was toen één van de vijf nieuwe bestuursleden die het stokje overnam.”

Hij denkt graag mee met mensen die iets willen betekenen voor Bad Nieuweschans.  “Ik heb de tijd. Vanwege mijn verleden bij de brandweer had ken ik veel mensen in het gemeentehuis. Korte lijntjes. Dat is wel nuttig als je iets wilt bereiken voor je dorp.”

Mevrouw Meijer schenkt nog eens een kop koffie. “We zijn bijna vijftig jaar getrouwd. Ik ben niet anders gewend dan dat mijn man veel weg is,” zegt ze lachend.

Harm Arend reageert:  “Maar ik ben altijd wel op tijd voor het eten!”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button