AlgemeenOp stap

Komend weekend: Rozenfestival Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op 7 en 8 juli staat het rosarium van Winschoten weer volop in het teken van het Rozenfestival. Onderdeel van dit festival is het zogeheten cultuurplein, dit jaar voornamelijk gevuld met dichters. De kersverse stadsdichteres van Winschoten, Bianca Holst, verzorgt de programmering van de ingeplande tijd. Is het op het muziekpodium stil, dan is er op het cultuurplein wat te beleven!

- advertentie -

“Dichter bie ons”
Het cultuurplein staat geprogrammeerd tijdens de pauzes van het muziekpodium. In blokken van 25 minuten dragen dichters hun mooiste werken voor, dit alles onder de werktitel ‘Bezongen Roos’. De dichters komen voort uit het dichters-collectief ‘’Dichter bie ons’’. Laat je meevoeren in de dichterlijke omgeving van het kleurrijke rosarium!

Ook zullen er op verschillende momenten poëzie workshops verzorgd worden. Kortom, alle reden om naar dit onderdeel van het festival te komen!

Bianca Holst
De 63 jarige stadsdichteres woont sinds 1986 in het mooie Nieuw Scheemda. Ze wil overal in het Oldambt poëzie brengen, te beginnen op het Rozenfestival. Ook zal ze optreden tijdens Festival Hongerige Wolf in ‘De Musische tuin van Thea’. Als musisch kunstenaar en docent, ze maakt muziek en theater, zit ze volledig in haar element als programmeur van het cultuurplein.

Late toevoeging
Op het muziekpodium gaat het evenement op de eerste dag van het festival nog wat langer door. De programmering is hier aangevuld met een fantastisch onderdeel, Noordpool Troupe. Het orkest is het kleine zusje van het Noordpool Orkest met musici tussen de 14 en 23 jaar oud. Samen spelen ze nieuwe orkestmuziek: jazz, pop, hiphop en rock. Maar daar is nog niet alles mee gezegd. Ze worden tijdens dit unieke optreden ondersteund door solisten van De Troebadoers, in 2017 nog op het Rozenfestival, en Wat Aans.

Genieten
Iedereen is uitgenodigd om te komen genieten van dit gratis toegankelijke festival. Voor wie het gemist heeft alle onderdelen nogmaals op een rij: groenmarkt, muziekpodium, foodplein, kinderplein en cultuurplein. 7 en 8 juli, rosarium Winschoten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button