AlgemeenIncidenten

Politie straft 51-jarige Winschoter na aantreffen pepperspray

- advertentie -

Winschoten – Hoewel in – bijvoorbeeld – Duitsland vrij te koop is pepperspray in Nederland verboden. Een busje of flacon valt hier onder de Wet Wapens en Munitie. Een 51-jarige Winschoter kreeg vrijdagmorgen dan ook een proces-verbaal toen na een anonieme melding bleek dat hij een busje pepperspray in huis had.

- advertentie -

De man vertelde dat hij het busje ooit voor zijn moeder had gekocht. Hij zei niet te weten dat pepperspray strafbaar is.

Pepperspray mag in Nederland alleen door de politie en enkele andere overheidsdiensten worden gebruikt. Het heeft een bijtend effect op de ogen van een aanvaller en mag alleen onder voorwaarden worden ingezet. Bij ondeskundig gebruik kan pepperspray ademhalingsproblemen en heftige paniekaanvallen veroorzaken.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button