Algemeen

Waterschap Hunze en Aa’s gaat Oldambtmeer bijvullen

- advertentie -

Blauwestad – Het is droog in Nederland en deze droogte houdt voorlopig aan. Daarom heeft Waterschap Hunze en Aa’s besloten om het Oldambtmeer weer te vullen. De provincie doet dit ’s nachts via de sluis in het Blauwe Diep, zodat de recreatievaart niet wordt gehinderd. In eerste instantie gaat het om 3 nachten: vannacht, vrijdagnacht en zaterdagnacht.

- advertentie -

‘Uit het Oldambtmeer verdampt momenteel een halve centimeter water per dag. Met deze 3 nachten gaan we ervanuit dat we het meer met 5 cm kunnen verhogen. Daarmee kunnen we onder deze omstandigheden weer 10 dagen vooruit.’ Aldus het Waterschap.

‘Uiteraard houden we de kwaliteit van het water dat ingelaten wordt vanuit het Winschoterdiep nauwlettend in de gaten.’ Sluiten ze hun bericht af.

Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button