AlgemeenPolitiek

Oldambt Aktief boos over houding coalitiepartijen

- advertentie -

Winschoten – Fractievoorzitter Nico Postmus van Oldambt Aktief is boos. ‘Wat is het toch met een aantal partijen in onze gemeenteraad? Wat is er aan de hand? Wel, bij de raadsvergadering van 16-07-2018 werd weer helemaal duidelijk hoe de rollen verdeeld zijn.’ Verteld Postmus

- advertentie -

‘Er werden 2 onderwerpen behandeld, namelijk de onderwerpen Zonneweide Finsterwolde en het illegale mestbassin bij het ‘t Waar- Nieuw Scheemda. Voor de Zonneweide moet weer een draagvlakonderzoek gedaan worden, om tot een definitieve keuze te komen. Waarom nog weer een onderzoek wat €17000,- gaat kosten?’ Zegt hij. ‘Is deze – in de ogen van Oldambt Aktief – nutteloze uitgave wel mee begroot?’

Hij verteld verder: Zonde van het geld en dat terwijl men weet, welke keuze de bevolking wel graag zou zien.  Een coöperatie waar alle deelnemers direct van kunnen profiteren, dat is het eerlijke en oprechte streven van de betrokken inwoners.’

Mestbassin
Melkveebedrijf Waarhoek aan de Hoofdweg in ’t Waar heeft een illegaal mestbassin gebouwd. Het lijkt er echter op dat de ondernemer desondanks een vergunning krijgt. Dit tot verbazing van Postmus. ‘Laten we één ding duidelijk stellen, illegaal is toch echt illegaal en niet zoals nu gebeurt, achteraf legaliseren, dan kan toch niet? Dan kan iedere burger wel dezelfde foutieve houding aan gaan nemen.’

Postmus: ‘Want- zo zegt de wethouder -als de ondernemer komt met een rechtszaak en die zou winnen, dan komt hij met een forse schadeclaim. Maar wat als hij verliest? Dat is toch aannemelijker? Dit is voor ons de raad intimideren: onvoorstelbaar!’

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button