Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Bond van Oldambtster Belastingbetalers heeft rapport geschreven over de nieuwe Klinker

- advertentie -

Winschoten – Een van de meest omstreden bouwprojecten van de afgelopen jaren in
Winschoten was de nieuwe Klinker (ook wel Cultuurhuis genoemd).

- advertentie -

Het begon met massale protesten tegen het plan om de oude Klinker (en Muziekschool) af te breken. Vervolgens ontstonden ellenlange discussies in de Winschoter, later Oldambtster politiek over de bouw. Tijdens het bouwen ging de aannemer, Benus Bouw, failliet waardoor de bouw 3 miljoen euro duurder uit viel.

Omdat er zoveel was misgegaan, wilde een aantal politieke partijen graag een onafhankelijk onderzoek. Dat is er uiteindelijk nooit gekomen. Daarom heeft de Bond van Oldambtster Belastingbetalers maar een rapport geschreven.

Belangrijkste conclusies
– Een belangrijke reden voor de bouw was kostenbesparing. Door het samenvoegen van bibliotheek, muziekschool, en theater zou volgens de plannenmakers zelfs een kleine winst op de exploitatie kunnen worden behaald. Inmiddels is duidelijk dat het omgekeerde het geval is. De huidige Klinker kost bijna 2x zoveel als de oude.

– De gemeenteraad heeft meerdere rapporten door externe deskundigen laten opstellen waarin nadrukkelijk werd gewaarschuwd voor de risico’s van het project. Men heeft zich er niets van aangetrokken. Sterker nog, verhalen over mogelijke winst werden voor zoete koek geslikt.

– De curator in het Benus-faillissement gaat zich nu richten op de gemeente Oldambt. Er ligt namelijk nog een onbetaalde rekening van 1,5
miljoen euro voor meerwerk van Benus. De toenmalige projectleider van de gemeente heeft daar zijn handtekening onder gezet. De kans is aanwezig dat de gemeente dus alsnog maximaal 1,5 miljoen moet betalen op de extra
3 miljoen die het al gekost heeft.

Het complete verslag is te lezen op de website van de Bond van Oldambtster Belastingbetalers. Klik hier.

Over de Bond van Oldambtster Belastingbetalers (BOB) 
De Bond van Oldambtster Belastingbetalers is een soort particulierevrekenkamer die op eigen initiatief onderzoek doet naar projecten in de
gemeente Oldambt. De rapporten worden op de eigen website gepubliceerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button