Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Bermbrand Ontsluitingsweg – even een emmertje water halen

- advertentie -

Westerlee – Aan de Ontsluitingsweg, de weg tussen Oude Pekela en Westerlee, stond over enkele tientallen meters een berm in de brand. Met het droge weer is een stukje glas of achteloos weggegooide peuk voldoende om de kurkdroge begroeiing te laten ontbranden.

- advertentie -

Meerdere mensen meldden de brand gelukkig snel en de Pekelder brandweer was rap ter plaatse. Met twee stralen hogedruk werd de brand geblust. Met een warmtebeeldcamera werd vervolgens gecontroleerd of alles uit was. De laatste warme plekken werden nogmaals nat gespoten waarna de tank van de auto leeg was.

Op een klein plekje onder in een boom werd nog een warme plek gemeten. Een breekijzer en een emmer water uit de naast gelegen sloot bleken voldoende om ook dit laatste stukje afdoende te koelen. Hierdoor hoefde de tank niet te worden gevuld met oppervlaktewater maar kon op de kazerne de wagen met schoon water worden afgevuld.

Was er overigens nog meer water nodig geweest dan beschikken de tankautospuiten over een zogenaamde vlakke zuigerpomp zodat er zelfs uit ondiepe sloten nog water kan worden ingewonnen.

Foto’s: Marcel Lameijer /OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button