Algemeen

Helikopter boven Oldambt maakt foto’s en laserscans

- advertentie -

Oldambt –  ProRail is deze dagen met een helikopter boven het spoor luchtfoto’s en laserscans aan het maken. Met deze opnamen wordt een eigen topografische kaart gemaakt en om de basisbeheerkaart up te daten. Ook worden er met de data 3D weergaven van bijvoorbeeld stations gemaakt. Om alles goed in kaart te brengen vliegt de helikopter op een hoogte van gemiddeld 190 meter en dat is lager dan normaal en valt het extra op. Dit resulteerde in vele reacties op FB. De opname-vluchten zijn er al sinds oktober 2017.

- advertentie -

Kaart
De basisbeheerkaart (BBK) wordt voor veel doeleinden gebruikt, onder meer voor informatievoorziening en voor beheer- en ontwerpactiviteiten. De data kan ook gebruikt worden voor 3D weergave van bijvoorbeeld stations.Tot nu toe werd de BBK vooral bijgewerkt aan de hand van de luchtfotografie die elk voorjaar werd gemaakt. Dat is een behoorlijke uitdaging, omdat traditionele luchtfoto’s niet altijd alles goed weergeven. De oplossing is nu gevonden in het maken van loodrechtfoto’s uit een helikopter.

Foto: Roelf Flink via BNSnieuws.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button