AlgemeenIncidenten

Snorder blijft een probleem in Oldambt: politie grijpt in

- advertentie -

Winschoten – Ondanks een aangetekende brief eerder dit jaar, blijven de snorders een groot probleem in Oldambt. Dat meldde Dagblad van het Noorden afgelopen zaterdag.

- advertentie -

Volgens de aangetekende brief, wat tientallen snorders hebben ontvangen in januari eerder dit jaar is het verrichten, maar ook het aanbieden van illegaal taxivervoer strafbaar. Onder illegaal taxivervoer wordt verstaan taxivervoer zonder vereiste vergunning. Dit misdrijf is strafbaar gesteld in de wet personenvervoer 2000.

Lees ook: Inspectie Leefomgeving en Transport en politie pakken snorders hard aan

De snorders werden in de brief gewaarschuwd: ‘Bij elke volgende constatering van illegaal taxivervoer wordt wederom een proces-verbaal opgemaakt en moet dezelfde overtreder de last onder dwangsom van €10.000,- (per keer) betalen met een maximum van €40.000,-. Bovendien kan op last van de officier van justitie de auto van de overtreder in beslag worden genomen.’ 

(Lees verder onder de foto)Nog steeds een probleem
Na de brief waren de snorders minder aanwezig, en werd er gecontroleerd door de politie en Inspectie Leefomgeving en Transport, ook wel het ILT. Het Dagblad meldt dat de snorders weer actiever zijn geworden. Daarom gaat de politie samen met het ILT weer wat strikter optreden.

De politie richt zich niet alleen op de illegale taxichauffeurs, maar ook naar hun klanten. ‘Stel er gebeurt iets. Wie trekt dan de portemonnee? Verzekeraars zullen niet over de brug komen’. Dat zegt de politie tegen Dagblad van het Noorden.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)Nadeel
Appie Kuiper, directeur van Taxi Centrale Oldambt (TCO) ondervindt de laatste tijd wel problemen, zo erkend hij dat aan OldambtNu.nl. ‘Ze rijden af en aan en trekken veel klanten, ik ben daar de dupe van. Uitbreiden naar een groter wagenpark heeft dan ook weinig zin met zoveel oneerlijke concurrentie.’ 

- advertentie - 

Taxistandplaatsen
Kuiper zegt nog een probleem te ondervinden, op 28 juli 2017 heeft de gemeente Oldambt toegezegd taxistandplaatsen te creëren. ‘We zijn nu exact een jaar verder en er is nog niks gebeurd.’ Volgens de berichtgeving in 2017 komen er twee taxistandplaatsen bij het NS-station in Winschoten. Hiermee word direct een einde gemaakt aan langparkeerders. Ook zou de gemeente Oldambt kijken naar standplaatsen bij Cultuurhuis de Klinker.

(Lees verder onder de foto)

Lees ook: Gemeente Oldambt gaat taxistandplaatsen creëren

De taxibedrijven willen ook graag standplaatsen op het Marktplein. Deze gaan hier niet komen zegt de gemeente. Wel kunnen de taxibedrijven uit Oldambt een ontheffing aanvragen, waardoor ze gebruik mogen maken van het Marktplein.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button