Algemeen

Jannes Smit verovert vanuit Winschoten heel Nederland met de AlcoSlush

- advertentie -

Winschoten – In vergelijkbare tropische omstandigheden van afgelopen week staat Jannes Smit uit Winschoten twee jaar geleden ergens in Groningen achter de bar. Samen met collega’s zucht hij onder de hitte en ze vragen zich af: wat voor verkoelend drankje kunnen we serveren?

- advertentie -

Uitkomst van de brainstormsessie: de AlcoSlush. Een slush puppy met drank. Jannes bedenkt het recept, maakt een paar proefjes en overtuigt een fabriek van zijn vinding.

Twee jaar later wordt AlcoSlush verkocht in veertig etablissementen door heel Nederland, waaronder in vier kroegen in de Groninger binnenstad, legt hij aan de redactie van Sikkom.nl uit.

(Lees verder onder de foto) Foto: StappenGroningen.nl

In de door Jannes gefabriceerde slush zitten al een zoetje en zuurtje verwerkt. ‘Die hebben van zichzelf weinig smaak, maar versterken wel de smaak die in het glas erbij wordt gedaan’, laat hij in het artikel weten.

En de smaken zijn eindeloos te varieren, van rum tot whiskey en van Boswandeling tot Flugel, alle in shotjes van 0,2 centiliter.

- advertentie -

‘De smaak wordt echt gemaakt in het glas, en dat maakt het verschil met al die andere (alcoholhoudende) slushs. Het werkt echt heel eenvoudig: slush tappen in een mooi glas, smaak erbij doen en klaar. Het gaat nog sneller dan een biertje tappen.’ Aldus Jannes tegen Sikkom.nl

- advertentie - 

De Slush voor 18+

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button