Algemeen

Klein vliegtuigje onderschept door twee F-16’s

- advertentie -

Wagenborgen – Vanochtend rond 11.00 hebben twee F-16’s een klein vliegtuigje onderschept boven Wagenborgen. De F-16’s waren onderweg naar de vliegbasis in Leeuwarden toen de militaire luchtverkeersleiding aan de piloten van de F-16’s vroeg om te kijken bij een vliegtuigje zonder transponder.

- advertentie -

Dit is een onderdeel van het vliegtuig waarmee informatie wordt doorgegeven over de locatie, hoogte en snelheid van het vliegtuig. Omdat er wel radarcontact was, werd aan de F-16’s gevraagd om polshoogte te nemen.

De twee F-16’s vlogen naar de doorgegeven locatie en zagen daar een eenmotorig vliegtuigje. Ze gingen een tijdje naast het vliegtuigje vliegen. Vervolgens zette het kleine vliegtuig de transponder aan en vervolgden de F-16’s hun weg richting Leeuwarden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button